Sök

På Trafa.se kan du söka på alla typer av innehåll, både webbsidor och dokument. Skriv in ett sökord och tryck ENTER och sökresultatet visas för dig. Där kan du välja filtrera resultatet på statistikpublikationer, analyser, remisser eller personer. Du kan även filtrera ditt sökresultat ännu mer genom att välja ämnesområde eller etikett.

Hjälp

Om du upplever att sökresultat inte är helt relevant kan du behöva använda olika tecken för att tala om för sökmotorn hur den ska göra urvalet. Nedan ser du några exempel som kan hjälpa dig i sökningen.

När du fått ett resultat kan du också använder filterfunktionen för att minska antal träffar inom det resultat du fått.

ExempelSökresultat
bil Sidor som innehåller sökordet eller någon av ordets böjningsformer, t.ex. bilen eller bilarna.
gula bilar Sidor som innehåller båda sökorden. Att du även får träff på olika böjningsformer av sökorden innebär att du till exempel kan hitta frasen en gul bil.
"gula bilar" Sidor som innehåller den exakta ordföljden i frasen, inklusive ordböjningar. Det innebär att du får träff på frasen gul bil, men inte på bilar som är gula.
bil* Sidor som innehåller ord som börjar med bokstavsföljden bil, exempelvis bilbildelar eller bilbälte.
fordon -bil Sidor som innehåller ordet fordon men inte ordet bil.
* Alla indexerade sidor och dokument. Kan vara bra om du vill hitta alla dokument av en viss dokumenttyp, på ett visst språk, i en viss kategori eller inom ett visst datumintervall